HEI!

Jeg vil takke dere alle som arrangerte denne flotte messa for verdighet.

Rørende og fin gudstjeneste.

Rørende var det også å se hvor mange som møtte.

GODT JOBBA!!!

Varme tanker og hilsninger fra Anette Lian,

SMISO Nord-Trøndelag.

 

 

FAENHELLER UT I FELTET.

Nå begynner brikkene å falle på plass i  FaenHeller.no, og vi ser fram til å fortsette arbeidet med å bekjempe overgrep med åpenhet ved å snakke om temaet og sette fokus på dette i mange ulike sammenhenger.

I samarbeid med Aud Steinsbekk, psykodramaterapeut ved Traumeavd., Betania Malvik, har vi nå vært ute to kvelder og snakket med folk som gjennom sitt yrke vil møte mennesker med overgrepsbakgrunn.

Denne gangen var det Spes.ped helårsenhet ved Dronning Maud Minne høgskole for førskolelærerutdanning og ansatte ved Gynekologisk avd. St. Olavs Hospital som fikk møte fagpersonen Aud samt to av oss med overgrepsbakgrunn fra FaenHeller.

På Dr. Maud var temaene hva skal man se etter hos barn og hva kan gjøres videre når et barn er utsatt eller ved mistanke om at et barn er utsatt for overgrep.

På Gynekologisk avd. vektla vi bl.a. konsekvenser og senskader, og hvordan utsatte best kan bli ivaretatt i forbindelse med polikliniske undersøkelser og innleggelser.

Vi møtte to lydhøre forsamlinger som lot seg berøre, og som uttrykte stor interesse for å kunne bidra på en best mulig måte gjennom sin yrkesutøvelse. Dette er foredrag som setter følelser i bevegelse hos oss i FaenHeller. Derfor så gjør det så godt å oppleve yrkesutøvere som ønsker å ta tak i denne problematikken på en best mulig måte.

Dette nettstedet har som mål å sette søkelyset på incest og seksuelle overgrep mot barn. All aktivitet gjennom Faen Heller skal bidra til å gi økt kunnskap om et tema de færreste liker å snakke om. Gjennom å spre denne kunnskapen tror vi at vi som medmennesker kan stille opp på en annen måte for hverandre.

Betania Malvik planlegger oppstart av selvhjelpsgruppe for de som tidligere har vært til behandling ved Traumeenheten, og som føler behover for å fortsette prosessen.

Se brev fra Betania Malvik

Nyheter
Vi er to psykodramastudenter som skal ha praksis i høst. Praksisen består i å lede en gruppe. Vi ønsker oss 6 deltagere, først til mølla… Oppstart onsdag 9. september 18:00-20:00, 5 onsdager til og med 7. oktober. Påmelding innen 1.september.
Tema for gruppen skal være relasjoner i forhold til ditt liv. Dette kan være relasjon til familie, venner, jobb, eller livet for øvrig. Vi kommer til å jobbe med kreative metoder; oppvarmingsøvelser, rollebytte og fantasireiser.
Har du lyst til å være deltager i denne gruppen? Pris kr. 200,- pr. pers som går til leie av Sansehuset.
Ta kontakt med Line [email protected], tlf Line Osen 93286907, eller Rønnaug [email protected], tlf Rønnaug Modell Viken 41411788.
Arrangement

Sansehuset på Malvik vil være stengt nå i sommer. Vi kommer tilbake med mer informasjon om når oppstart etter ferien vil være. For de som ønsker å låne huset i sommer kan Kari Bjerkestrand kontaktes på telefon 915 79 728.

GOD SOMMER !

Nyheter
Kurset finner sted 28. - 30 august på Sansehuset i Malvik.

Kursholder denne gangen er Sissel Kristianne Bøhn. Hun er utdannet psykodramaterapeut ved Norsk Psykodrama Institutt. Har holdt en rekke psykodramakurs innenfor sentre mot incest- og seksuelle overgrep i Norge, flere ganger ved Smiso-st. Hun har mange års erfaring innenfor helse- og sosialsektoren, spesielt innenfor psykiatri.

Siden 1992 har hun holdt kurs og terapigrupper i psykodrama, samt gitt individuelle sesjoner. Sissel har også vært vikar ved Traumeenheten på Betania Malvik en kort periode.

Kurset er gratis for incestutsatte. Deltakerne bor gratis på Sansehuset, men betaler kr. 100,- for kaffe og te. Tørrmat må medbringes av den enkelte. Vi tar opp 10 deltakere til kurset og fristen for påmelding er mandag 27. juli. De som får plass vil bli tilskrevet først på august.

Påmelding til Kari Bjerkestrand, telefon 915 79 728.
Nyheter
Faen Heller har mottatt en gave på kroner 12.000,- fra en av våre brukere, Nina Egersborg, slik at vi kan arrangere nytt psykodramakurs. Les videre for å se brevet fra Nina.
Nyheter
Vi har nå lagt ut vårens program for Sansehuset på Malvik.
Nyheter
I går lå det en meget spesiell hilsen i postkassen min. Den gjorde meg dypt rørt og veldig glad. Det er slike hilsninger som gjør at man spores til å jobbe videre med FaenHeller. Jeg siterer noe av teksten:

"Tusen takk for informasjon om Sansehuset. Jeg er imponert over hva dere har fått til på Malvik. Jeg runder 60 år i disse dager. Det er litt tid for ettertanke om hva livene kan gjøre med oss. På mange måter har jeg vært heldig. Ved slike runde dager får man ofte  gaver. Det kan også være en gave å få hjelpe andre. Derfor gir jeg kr, 5000,- til Sansehuset. Pengene har jeg fått  av min gamle, snille far. Vi er begge enige om at vi kan gi dem til noen som trenger dem mer enn meg.
Med ønske om alt godt for brukerne av huset!"
Ja dette var noe av innholdet i brevet. Pengene skal øremerkes nytt psykodramakurs, noe som vi vet hilses velkommen av Sanshusets venner og brukere.
Tusen, tusen takk til Bodil!
Nyheter


Siste diskusjoner i
Faen Heller-forumet

Nyhetsbrev fra Faen Heller

Meld deg på for å motta vårt nyhetsbrev


Sparebank 1 Midt-Norge