Faen Heller forum

Diskusjonsforum for Faenheller.no

Du er ikke logget inn.

Annonseringer

Støtt Faen Hellers arbeid gjennom å kjøpe en av våre t-skjorter! Alle våre produkter er nå utstyrt med et lite informasjonskort som forteller om hva Faen Heller er. Perfekt gave å gi bort til jul.

Den 23. november vil Faen Heller delta med stand og salg av våre produkter på Betania Malviks Verdiseminar

#1 2007.11.20 12:05

mamma til 2
Medlem
Registrert: 2007.11.10
Poster: 5

Jeg er så lei meg

Rettssystemet er nok ikke til for små barn som ikke aner hva som er riktig og viktig å si i et domeravhør.
Begge barna fikk 1,5 time tilsammen, med ei dame de aldri før har møtt, som de selvfølgelig visste va politi - tror virkelig noen at barn, som fra før kanskje er blitt truet, virkelig sier noe om overgrep til politi?
Nei, selvfølgelig ikke. Hvorfor skulle de det? Barna aner jo ikke noe om hvordan systemet fungerer, og at de er nødt til å si: noen har tuklet med tissen min. Fordi når barna ikke sier akkurat det, eller akkurat presist om ev. andre overgrep, skrives det ikke referat, filmen på barna blir lagt i retts-mappa, men det blir nok ikke noe mere ut av det.

Og jeg sitter her og er fryktelig stolt over barna mine, som satt der og fortalte at "han" er slem mot de osv. Jeg er så stolt for at de maktet å si noe sånt til en fremmend dame. Men saken blir nok henlagt... Barna sa: jeg vil ikke svare på det, eller nå gidder jeg ikke svare deg mere, på politiets spørsmål om overgrep. De sa ikke nei, det har aldri skjedd, men de sa at de ikke ville snakke.

Og jeg føler at Norge har et system som er lagd for voksne, og at barn skal være barn men på voksne premisser.
Det som b-vernet mener, det som helsesøster og lege mener, og det som vi som bor sammen med barna opplever - det spiller ingen rolle så lenge barna selv ikke kan fortelle om det i domeravhør.
Det barna sier til oss, som vi er så nøye med å skrive ned, kl. slett, når, hvor, hvordan, det er bare bortkastet - fordi vi har ikke en domer som vitne.
Men hvilken familie i Norge er det som hver dag, hver time har en domer som vitne?

Gud, det er så vanvittig urettferdig, jeg er kvalm og uvel, og jeg skammer meg over Norge, over hvordan barns sikkerhet blir satt bakerst i køen bare fordi de ikke er taktiske nok til å svare riktig på noen få spørsmål.

Nei, jeg er så lei meg, så lei meg. Nå håper jeg bare at barna får proff hjelp, slik at de kan komme videre uten men.

Avlogget

 

#2 2007.11.20 16:24

Trine
Medlem
Fra: Leirfjord
Registrert: 2007.10.09
Poster: 16

Re: Jeg er så lei meg

KJære mamma!
hvor gamle er barna dine?? Barn under (tror d er 14) en viss alder SKAL IKKE avhøres av politi, men av dommer. Dette for at det skal være nok med en gangs avhør. Dvs avhøret utført av dommeren vil kunne brukes under rettsaken også.
det er i tillegg veldig viktig at den som utfører avhøret er godt kjent med slike saker og være trygg på hvordan man skal snakkes med barn for å få dem til nemlig å tørre å snakke. Hvor i landet holder du til? HAr du hørt om barnets hus i Bergen? DU kan ta kontakt med dem eller mail eller ring Bente i Stine Sofies Stiftelse, verdens herligste dame som vet Enormt mye om barn rettigheter, og hun kan garantert hjelpe deg med å få kjørt daken riktig for dine barn!! La meg høre hvordan det går! Klem

Avlogget

 

#3 2007.11.20 17:00

mamma til 2
Medlem
Registrert: 2007.11.10
Poster: 5

Re: Jeg er så lei meg

Hei:)
Barna mine er små, de er begge under 7 år.
Og de har vært i noe som heter domeravhør, og de avhørdes av en politdame som er spesialutdannet for slike ting. Så alt det har nok gått helt rett for seg. Bare det at barna ikke sa de rette ordene, det er jo ikke nok med å fortelle at "han" er slem.....
Det er lett å gjennomskue barna, og jeg er sikker på at flere i det avhøret skjønner at her er det noe som ikke tåler dagen lys, men så lenge barnaikke forteller om overgrep, kommer vi ikke lenger.

Antagligvis blir saken henlagt, det er det jeg må si til meg selv hele tiden for å ikke dette sammen når jeg får beskjeden.....

Avlogget

 

#4 2007.11.20 18:28

Maja
Medlem
Registrert: 2007.10.20
Poster: 7

Re: Jeg er så lei meg

Hei  Det er har vært vondt for dere nå, både mor og barn, håper alt blir til det beste etter hvert. Tror det er veldig vanskelig og være i avhør for barn, man har på mange måter ikke ord nok som man tør bruke, spesielt ovenfor personer man aldri har møtt før. Selv i trygge settinger er det vanskelig og sette ord på det vonde.

Håper barna dine får all hjelp de kan få, godt de har deg. Klem

Avlogget

 

#5 2007.11.20 19:02

Trine
Medlem
Fra: Leirfjord
Registrert: 2007.10.09
Poster: 16

Re: Jeg er så lei meg

Hvilken bistandsadvokat har barna dine fått?? La oss høre etterhvert hvordan det går.. Skjønner du må forberede deg på det verste, men vi krysser fingre for deg og dine små. PÅ www.barnerett.com ligger en link til en veileder som heter "til deg som kjenner et barn". Der står det enormt mye kjekt å vite i forb med straffesaker der barn er involvert. Rettigheter barna og pårørende har, alt fra rent teknisk i forb med straffesakens gang/ økonomiske konsekvenser m.m Skulle gjerne hatt den å lese i den gangen jeg selv hadde en sak i rettsystemet. Alt etter hvor i landet du bor kunne jeg linket deg opp til forskjellige fagfolk jeg har kontakt med som kunne vært en støtte videre i saken deres. Uansett hvordan det går i første omgang så må dere aldri gi opp, uansett hvor vanskelig rettsstaten Norge viser seg å være..
Det viktigste av alt!! Du tror dine barn og det er som å på nytt ha gitt dem livet. Så sinnsykt VIKTIG! Jeg er glad det finnes foreldre som deg.. STÅ PÅ.

Sist endret av Trine (2007.11.20 21:05)

Avlogget

 

#6 2007.11.20 20:44

mamma til 2
Medlem
Registrert: 2007.11.10
Poster: 5

Re: Jeg er så lei meg

Hei Trine

Linken din leder til en nett side som ikke er i bruk....er du sikker på at det er rett adresse?...?

Takk for svar til dere som har svart meg:-)
Jeg er glad for alle tips og råd jeg kan få.

Avlogget

 

#7 2007.11.20 21:05

Trine
Medlem
Fra: Leirfjord
Registrert: 2007.10.09
Poster: 16

Re: Jeg er så lei meg

sorry:-/  det skal være com.. www.barnerett.com


Veilederen ligger på menylinja , -oppe til venstre;)

Sist endret av Trine (2007.11.20 21:11)

Avlogget

 

#8 2007.11.21 17:03

jona
Medlem
Registrert: 2007.09.19
Poster: 11

Re: Jeg er så lei meg

Kjære mamma til 2
Ville bare si at jeg krysser fingrene for deg og dine barn.Og håper det går bra med dere alle.
håper også at  dere får all den hjelp dere trenger.
  Klæm:)

Avlogget

 

Forum-bunn

Powered by PunBB
© Copyright 2002-2005 Rickard Andersson