Udyret og navnet

Navnet Faen Heller ble foreslått av Prepple fra DumDum Boys og er et kraftig uttrykk for å sette ord på sinnet og fortvilelsen man føler når et barn blir utsatt for overgrep. Faen Heller, det skal ikke få skje! Navnet henspeiler også på den fasen personer som har blitt utsatt for overgrep føler, når man har holdt på alle hemmelighetene og den eneste utveien for å komme seg opp på beina igjen er å fortelle om hva som har hendt. Man må ta valget: Enten bære all skylden og skam hos seg selv, eller plassere den hvor den hører hjemme, nemlig hos overgriperen.

Fra tid til annen får vi tilbakemeldinger fra personer som synes navnet er kraftig kost for dem. Dette kan vi forstå, men for oss er det viktig å ha et navn som blir lagt merke til, og som beskriver det mange føler etter å ha blitt utsatt for overgrep. Tabuet omkring incest og seksuelle overgrep handler om den skyld og skam man kan føle, og fortielsen fra et helt samfunn. Faen Heller ønsker å være del av det som kan bryte med all fortielsen slik at ofre og pårørende skal slippe å føle skam og skyld.

Utover selve navnet består vår logo også av et symbol, udyret som er laget av billedkunstneren Guttorm Nordø. Det symboliserer et lite barn som forsøker å ta livet av et udyr med pil og bue. En symbolikk som vi mener passer godt til budskapet vårt og den saken vi jobber for.

Skriv ut denne siden

Siste diskusjoner i
Faen Heller-forumet

Nyhetsbrev fra Faen Heller

Meld deg på for å motta vårt nyhetsbrev