AKTUELT
Hvorfor faen heller
Nyheter
Artikler
NETTBUTIKK
Foredrag
Presseskriv
I medienes søkelys

ARRANGEMENTER
10. oktober 2006
Sponsorer 2006
13. oktober, 2005
Sponsorer, 2005
8. oktober 2004
Sponsorer, 2004
8. oktober 2003
Sponsorer, 2003

FRA LESERNE
Legg ut hemmeligheten
Spørsmål og Svar
Støtteerklæringer
Dikt
Gjestebok

DIVERSE
Kontakt oss
Avdelingskontorer
Nyttige linker
Kurs/Aktiviteter
Monicas Minnepris

TRENGER DU HJELP?
Hvem kan jeg kontakte?

SSOI
Stiftelsen mot seksuelle overgrep og incest


FAEN HELLER FÅR INTERNASJONAL STØTTE!

Body Shop Foundation gir £10.000 i støtte til den Trondheims-baserte organisasjonen Faen Heller i deres kamp mot incest og seksuelt misbruk.

Det er en kjempestor inspirasjon for oss å bli sett på denne måten,
å få anerkjennelse for arbeidet vårt også utenfor Norges grenser. I tillegg betyr selve pengebeløpet svært mye. Det gir oss mye større frihet og spillerom til å sette i gang prosjekter, sier daglig leder May Lise Hoel i Faen Heller.

Faen heller er en brukerdrevet ideell organisasjon som i år kan feire sitt femårsjubileum. De driver nettstedet faenheller.no, holder foredrag og seminarer rundt omkring i landet - og selve hovedprosjektet er en årlig ”Dag mot incest” i oktober – som i år arrangeres for femte gang.

Faen heller fikk ett av i alt fire stipend fra Body Shop Foundation i en region som teller hele Europa, Midt-Østen og Afrika.
The Body Shop Foundation (TBS) ble startet i 1990. Hvert år deles det ut penger til grasrotorganisasjoner i hele verden. Kravet for støtte er at det er frivillige som driver organisasjonen og at de må jobbe for noe som faller inn under butikkjedens programfestede grunnverdier:
Against animaltesting, Support community trade, Activate self esteem, Defend Human rights, Protect our planet.

Det er de enkelte Body Shop-butikkene som foreslår verdige stipendvinnere. Faen Heller er foreslått av butikken i Nordre gate i Trondheim.

Vi i Nordre gt valgte Faen Heller på grunn av hva de står for, og måten de jobber på.
Butikken er et offentlig rom der vi lever av å selge produkter i forfengelighetens marked, men dette rommet kan også brukes til å spre info om verdier. Derfor er det at Faen Heller kan bruke butikken til å ha stand i, vi selger buttons og t-shirts for dem og de har vært her og hatt sminkekurs etc. Vi har telefonnummer til jentevakta, brosjyrer til krisesenter liggende også rundt i butikken så de som ønsker og trenger dette i sitt liv, kan ta det med seg.

Faen Heller viser en utrolig styrke og mot. De sitter ikke og synes synd på seg selv, men er handlende i stedet.

Faen Heller fortjener all den hjelp de kan få og derfor foreslo jeg disse modige damene, sier butikkens daglige leder Nina Eriksen.

TBS er inndelt i forskjellige markeder og i EMEA, som består av Europa, Midt-Østen og Afrika. Det var i alt 70 inviterte søkere. 13 av dem gikk videre til en finale, hvor også de organisasjonene som har samarbeidet lokalt med dem, ble spurt om å uttale seg.
I Faen Hellers tilfelle var det Kirkens Bymisjon, Menn mot vold, Senter mot Incest og Traumebehandlingen på Malvik som uttalte seg om den jobben organisasjonen har gjort i disse fem årene.

Til slutt mottok kun i alt fire prosjekter støtte.
Og en av dem altså Faen Heller fra Trondheim.

NYHETER

10.06.2007:
Liv og latter!

6.06.2007:
Husk, husk!!

19.05.2007:
Billettene lagt ut!

5.05.2007:
Facebook!

26.04.2007:
Dato for høstens happening!

14.10.2006:
Kari mottok Hedersrosen!

14.10.2006:
Velkommen vi sier til deg!

13.10.2006:
Norge rundt!

13.10.2006:
Prisen gikk til Aud!