He Marli er "Faen Heller-kunstneren" 2004

Guttorm Nordøs motiv med den lille bueskytteren som skyter det enorme udyret har blitt et symbol mange forbinder med Faen heller og med kampen mot seksuelt misbruk. Symbolet vil fortsatt være med som en del av logoen.

Hvert år vil en ny billedkunstner lage et motiv som kommer til å prege plakater og andre effekter. Til neste års arrangementer har vi vært så heldige å få til et samarbeid med kunstneren He Marli.

Marli er opprinnelig fra Sri Lanka, hun tok kunstutdannelse i London og bodde der i flere år før hun flyttet til Norge og Trondheim sent på 80-tallet. He Marli er som sin kunst, fargesprakende og direkte, men også svært spirituell og mystisk. Det vises blant annet i den store utstillingen spunnet rundt fantasifiguren "Lille eleph" som har vært sett av over 10.000 barn og voksne i løpet av tiden den har vært vist i Trondheim Kunstmuseum i høst. En mindre versjon av utstillingen ble vist i Oslo i vår.

Marli kom nylig tilbake til Norge etter å ha bodd en periode i sitt hjemland. Vel tilbake ble hun bevisst den enorme mengde innpakning som danderes rundt våre dagligvare-artikler. Og slik ble utstillingen til, bygget opp fra søpelbøtta til He Marli i løpet av de siste to år. Å kalle utstillingen frodig vil ikke være noen overdrivelse.

Hva He Marli vil finne på som motiv for Faen Heller har vi ingen peiling på. Men vi har en anelse om at vi kommer til å bli begeistret for resultatet. Motivet vil bli lagt ut på siten og på t-skjorter og andre effekter til våren.

I mellomtiden oppfordrer vi alle til å gå på Trondheim Kunstmuseum for å se og oppleve utstillingen hvor He Marli foredrar om sin kunst og sitt spesielle uttrykk. Og Live Art "Stemmer fra det 8 verksted" med Sølvi Laugsand. Begge vil være tilstede og er tilgjengelig for spørsmål.