AKTUELT
Hvorfor faen heller
Nyheter
Artikler
NETTBUTIKK
Foredrag
Presseskriv
I medienes søkelys

ARRANGEMENTER
10. oktober 2006
Sponsorer 2006
13. oktober, 2005
Sponsorer, 2005
8. oktober 2004
Sponsorer, 2004
8. oktober 2003
Sponsorer, 2003

FRA LESERNE
Legg ut hemmeligheten
Spørsmål og Svar
Støtteerklæringer
Dikt
Gjestebok

DIVERSE
Kontakt oss
Avdelingskontorer
Nyttige linker
Kurs/Aktiviteter
Monicas Minnepris

TRENGER DU HJELP?
Hvem kan jeg kontakte?

SSOI
Stiftelsen mot seksuelle overgrep og incestArtister i kamphumør

Tekst: Trygve Lundemo
 

Når Gunhild Sundli og Torstein Flakne synger "Don't Give Up - 'cause you have friends", er livet ganske godt, uansett hvilke problemer man sliter med.
Ikke gi opp, for du har venner, sang Gunhild Sundli og Torstein Flakne, og
duetten deres ble det største høydepunktet under konserten mot incest på
Blæst natt til torsdag. Foto: MARIA GOSSÉ
 
Duetten mellom vokalistene i Gåte og Stage Dolls ble ett av mange høydepunkter på Blæst natt til torsdag. Etter at May Lise Hoel og hennes medhjelpere hadde arrangert en vellykket seminardag om incest, var det tid for å slå ut håret sammen med noen av landets beste artister, og det ble noen usedvanlig flotte timer i det fullpakkede lokalet rundt midnatt.
 
 


- Jeg er stolt av å være med på dette. I trøblete situasjoner tenker vi gjerne "jeg" og "dem" - men i kveld er det «oss», sa avtroppende ordfører Anne Kathrine Slungård da hun ønsket velkommen.

May Lise Hoel(f.venstre) og Anne Kathrine Slungård

- Vi er fortsatt på vei i dette arbeidet. Men incest er i hvert fall ingen hemmelighet lenger, sa Hoel og fikk voldsom applaus for sitt modige arbeid med Faen Heller-prosjektet.
 
 
"Lyckliga gatan"
Dermed var det klart for en kveld og en natt som i lange perioder ble direkte gripende. Mange av artistene hadde valgt ut sanger som passet spesielt godt til kveldens tema, sanger som uttrykte smerte, men også håp og kampvilje.

Elisabeth Andreasson var en av dem som oppsummerte stemningen da hun sang "Lyckliga Gatan". Barndommens lykkelige gate er kanskje borte - men en dag kan det bygges noe nytt og bedre. Sammen med det utmerkede husbadet sang "Bettan" dessuten "You've Got A Friend", som også var en perfekt sang denne kvelden.- En fin sang som passer i kveld, sa Bettan før hun gikk på scenen sent igår kveld.Den svenske sangstjernen var aldri i tvil da hun fikk spørsmål om å bidra under støtte-konserten, hvor blant andre Gåte, Tre små kinesere og Åge Aleksandersen også stilte.
- Jeg synes det er veldig viktig å stille opp for å støtte opp om saker som viktige i samfunnet. Incest har mange skjulte offer, sier Andreasson.

Bettan mener også det offentlige i langt større grad burde satset ressurser på incestrammede. - Straffene står ikke i forhold til sakene, synes jeg. Jeg synes dessuten at det gis altfor lite ressurser til barna som rammes, sier hun.
 
Duetten mellom Gunhild Sundli og Torstein Flakne var likevel det største høydepunktet. De sang vakkert begge to, og Peter Gabriels tekstlinjer er skreddersydd til temaet som sto i fokus: Don't give up 'cause you have friends. Don't give up, you're not the only one. Don't give up, no reason to be ashamed.
 

Vennskap og samhold
Raggedy Matt åpnet kvelden med tøff og velspilt glamrock og vokalist Jens Stuberg i storform, Tre Små Kinesere sang både «Dørstokkmila» og reggae, Ulf Risnes sang solo en flott versjon av Jimmy Cliffs «Many Rivers To Cross», og han sang Beatles' «Help» i duett med Øyvind Holm, som sang The Kinks «Days» alene. Are Sende Olsen og Hans Petter Nilsen sang «Heart Of Gold» og Torstein Flakne sang Tom Petty. Mange av rockeklassikerne vi hørte handler om noe av det samme: Betydningen av vennskap og samhold og betydningen av å kjempe seg gjennom det som er vanskelig.
 


"Levva livet"

Anne Judith Wik sang "Beautiful", en sang som forteller at
man er vakker selv om man ikke alltid innser det selv.


Børge Pedersen, Øyvind Brandtzæg og Erik Jacobsen sang Vreeswijk - og Tore Johansen oppviste mye stemmeprakt. 
Men den som imponerte mest var kanskje Hildegunn Gansmo, som selv bruker tilbudene ved Senter mot incest, og som framførte en selvskrevet sang med tittelen "Lead Me Into Light".

 

Så var det klart for den store finalen. Thomas Brøndbo sang "Skin sola»" før Åge Aleksandersen himself gikk på scenen. Aleksandersen er en perfekt artist i slike sammenhenger. Han vet hva det handler om - og «Levva livet» ble en sterk avslutning på en vakker kveld.


Bettan:
Viktig å stille opp!
Elisabeth «Bettan» Andreasson var kveldens overraskelse under støttekonserten mot incest på Blæst i går kveld.
Tekst: Adresseavisen


Sammen mot incest. Gunnhild Sundli fra Gåte (f.v.), avtroppende ordfører Anne Kathrine Slungård (bak), initiativtaker May Lise Hoel og musiker Thomas Brøndbo her sammen med Elisabeth «Bettan» Andreasson før konserten.
Foto:RUNE PETTER NESS
 
 
 
 

NYHETER

10.06.2007:
Liv og latter!

6.06.2007:
Husk, husk!!

19.05.2007:
Billettene lagt ut!

5.05.2007:
Facebook!

26.04.2007:
Dato for høstens happening!

14.10.2006:
Kari mottok Hedersrosen!

14.10.2006:
Velkommen vi sier til deg!

13.10.2006:
Norge rundt!

13.10.2006:
Prisen gikk til Aud!